Fantastiska vidunder och var man hittar dem (2016)

Film från 2016

Miljön är lätt att älska i Harry Potter-universumet. Den kan jag stanna i. Den vill jag se mer av. En film i HP-universumet behöver inte ha någon storslagen handling, då den kan leva helt på sin stämning. Om den ändå har en storslagen handling, då gäller det att denna inte stjäl showen och skymmer stämningen. Det lyckades inte Fantastiska vidunder med.

Allt börjar med att Newt Scarmander anländer till New York och råkar släppa lös diverse magiska vidunder. Filmern blir därefter en förvirrad jakt på att fånga in dessa (tidigare ointroducerade) varelser runtom i New York. Som av en händelse är även något helt annat magiskt vidunder löst i stan och sprider skräck i både trollkarls- som mugglarvärlden (även om mugglare inte kallas mugglare i USA).

När de två trådarna, Newts jakt på magiska vidunder och trolldomsministeriets jakt på ett helt annat magiskt vidunder, understundom löper samman blir det actionfyllt på det alla mest oengagerande sett. Magiska vidunder förstör skyskrapor i en rasande takt, allt medan trollarklar strösslar okända besvärlejser hejvilt för att undkomma fara eller skapa ytterligare förödelse (beroende på deras agenda).

Filmen är som helhet helt okej underhållning. Emellanåt får tittaren lugna stunder att bara njuta av den mysiga HP-världen. Ibland lockar filmen till stora skratt. Men många och långa stunder pågår ett fartfyllt fyrverkeri av trollformler och förstörda husfasader, vilket tyvärr inte engagerar mig särskilt mycket.

Betyg 3 av 5.

Det här inlägget postades i Film och TV och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *